|
اختر لون المنتدى المفضل لديك منتديات منتدى منتديات المنتديات منتديات 12 شات منتديات 12 شات منتديات 12 شات منتديات 12 شات منتديات 12 شات منتديات 12 شات منتديات 12 شات منتديات 12 شات منتديات 12 شات منتديات 12 شات منتديات البنات منتديات 12 شات منتديات 12 شات منتديات 12 شات منتديات 12 شات منتديات 12 شات
 
فريق ادارة الموقع فريق ادارة الموقع
Anonymous
اليوم هو الثلاثاء يوليو 22, 2014 10:19 am

شات
رسائل للجوال
العاب فلاش



طريقة عمل سمك بورى سنجارى بالصور

أشهى المأكولات, الأطباق الرئيسية والمقبلات , نصائح وإرشادات الطبخ , صور وصفات طبخ مميزة.


nada_alex » الأحد يونيو 20, 2010 3:36 am





جيبالكم سمك بورى سنجارى


اولا المقادير


سمك حسب افراد الاسرة هنا انا عملت 2 كيلو طبعا منظف جيدا مبشور قشره ومنظف من الاحشاء ومغسول - 3 بصلة - 3 ليمونة نعصر واحدة ونصف عليه وبالباقى يقطع شرائح للتجميل - راس ثوم مقشرة - طماطم مقطعة مكعبات صغيرة فلفل رومى مقطع وشبت مقطع - ملح وكمون وكسبرة ناشفة وزعتر وفلفل اسود


الطريقة


يفرى الثوم ويبشر البصل ونضعهم على الطماطم والفلفل والشبت ونضع عليهم الملح والكسبرة والفلفل الاسود والكمون والزعتر
ونخلطهم كويس

نشق السمك شق جابنى بالطول ونحشية بالخلطة السابقة

نضع السمك فى وعاء ونضع عليه باقى التتبيلة ونعصر الليمون ونتركة فى التلاجة 2 ساعة

طبعا انا باشويه على الفحم او البوتوجاز

طريقة الرز



3 كوب رز مغسول ومنقوع بصلة كبيرة مقطعة شرائح ومحمرة ونطحنة فى الكبة 2 ملعقة صلصة قرفة كمون فلفل اسود ملح 4 فصوص حبهان 3 كوب ماء مكعب مرقة


نضع جميع المقادير فى وعاء الطبخ ماعدا الرز ونضعها على النار لما تغلى نضيف الرز ونتركه كام دقيقة يغلى وبعدين نقلب وخدى بالك ان الرز ده ممكن يلزق بسرعة ويشيط فكل شوية تقلبى مع تغطية الوعاء
واول ما يشرب الماء نغطى عليه ونضع تحته شياطة ونتركه الى ان يستوى
صورة العضو الشخصية
nada_alex

عضو مبدع
 
مشاركات: 10353
اشترك في: الأربعاء أكتوبر 28, 2009 7:36 am
الحالة : غير متصل
مكان: البشري دون حُزن أصيل شبح لا وجود له


همسه حب » الأحد يونيو 20, 2010 11:45 am


تسلم ايديك حبيبتى على اكله السمك الذيذة كتير
وانا بعملها بنفس الطريقه
دومت بود
صورة العضو الشخصية
همسه حب

مشرفة عامة لمنتديات 12 شات
 
مشاركات: 8861
اشترك في: الجمعة مايو 02, 2008 1:39 pm
الحالة : غير متصل


nada_alex » الأحد يونيو 20, 2010 2:17 pm


يسلم مرورك هموسة
ابقى دوقينى طيب
هههههههههه
دمتِ بخير
صورة العضو الشخصية
nada_alex

عضو مبدع
 
مشاركات: 10353
اشترك في: الأربعاء أكتوبر 28, 2009 7:36 am
الحالة : غير متصل
مكان: البشري دون حُزن أصيل شبح لا وجود له


العودة إلى المطبخ ووصفات تحضير المأكولات